Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland pakt verdachte (17) van aanranding vrouw (27) aan jaagpad op na massale zoekactie omgeving Olen-Herentals - update

Politie heli gerechtelijke politie - foto pol

In Olen heeft politie Neteland met alle teams gezocht naar de verdachte van een aanranding. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. Een 27-jarige vrouw werd aangevallen toen ze op haar rollerskates over het jaagpad langs het kanaal Bocholt-Herentals reed.

De zoekactie startte vanavond rond 20.15u aan Neerheide Olen. 2 getuigen hadden 2 personen in de berm gezien, waarvan er 1 ging lopen. Teams van politie Neteland kwamen meteen ter plaatse en zochten lange tijd naar de dader. De helikopter met warmtecamera van de gerechtelijke politie werd ingezet en ook het hondenteam.

De politie kon de 17-jarig verdachte N. uit Herentals rond 21.45u oppakken bij hem thuis, in de nabije buurt, na waardevolle tips van getuigen. Het slachtoffer was serieus toegetakeld ook in het aangezicht. "De vrouw is naar het AZ Herentals gebracht en was aanspreekbaar", zegt Wim Van Reusel, woordvoerder politie Neteland.

"Het onderzoek loopt.  We hopen via camerabeelden van de modelvliegclub KMACH (Proostenbos Herentals) in de nabije buurt meer te weten te komen.  De getuige die de betrokkenen had ontdekt, kon verschillende elementen opgeven die bruikbaar waren om een persoonsbeschrijving te verspreiden via de BIN  buurtinformatienetwerken in de regio. Onze rechercheurs hebben ook direct een buurtonderzoek opgestart. 

De minderjarige verdachte is meegenomen naar ons hoofdcommissariaat. Het verder onderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad de dader is.” (pol)

 

UPDATE 02/08 vrijdag :

De 17-jarige verdachte Nathan uit Herentals werd vrijdagochtend een eerste keer verhoord door de politie in het commissariaat.  Later vandaag volgt opnieuw een verhoor bij de jeugdrechter in Turnhout.

Het parket vraagt nu aan de jeugdrechter om een gesloten plaatsing van de minderjarige. De 17-jarige is al gekend bij de politie voor agressiviteit en stond al onder toezicht van de jeugdrechter. De onderzoeksrechter werd gevorderd wegens poging tot doodslag en verkrachting.   De jonge aanrander wordt volgende week 18 en wordt hij dan nog door de rechter als volwassene berecht.

De jongeman is vrijdagmiddag in de gesloten instelling van Everberg geplaatst.

 

 

Dader (17) had drankproblemen

Volgens de moeder heeft de dader een zwaar drankprobleem en is hij daardoor uiterst gewelddadig. (pol)

 

Politie Neteland

Politie Neteland

Neerheide, Olen, België

Politie heli gerechtelijke politie - foto pol

Deel dit artikel